dilluns, 12 de desembre del 2011

Sinterklaas

Tots els nens holandesos saben que Sinterklaas, sant Nicolau, viu a Espanya i cada novembre surt de Madrid i fa un llarg i perillós viatge en vaixell (sí, sí, des de Madrid en vaixell de vapor) per anar a Holanda i portar-los regals la nit del 5 de desembre. Bé, sempre que s'hagin portat bé, perquè sant Nicolau té un llibre molt gros on apunta qui fa bondat i qui no, i els nens que s'han portat malament, els pren cap a Espanya dins d'un sac.

Enguany la Nienke ha celebrat Sinterklaas per primer cop. Han faltat alguns elements, perquè no vam deixar la sabata preparada al costat de la finestra, ni vam mirar el diari de bord de sant Nicolau, un programa de televisió que explica cada dia les vicissituds del viatge en vaixell (passen grans aventures, com ara tempestes i atacs de pirates, i els pobres nens deuen acabar dels nervis; però els regals al final sempre acaben arribant a temps). Però sí que teníem tots les nostres inicials de xocolata, i a la tarda ens vam distribuir per tots els racons de la casa per fer les manualitats que cal per amagar-hi els regals (en el cas dels grans, es fa un amic invisible i el regal s'amaga en una manualitat, de manera que no només no saps qui et fa el regal, sinó que quan te'l fan, no saps què és. De vegades fa pena destrossar aquelles obres d'art per trobar el que hi ha dins!).

Sant Nicolau és un artista i sap
que l'avi de la Nin és un gran navegant


A la nit, vam sentir que trucaven a la porta, tots vam córrer a obrir i... davant de la porta hi havia sacs plens de regals! La Nienke va tenir molta feina a obrir els regals, i això que calia paciència, perquè alguns anaven acompanyats de poemes (això a Sinterklaas li agrada molt). I aquests poemes s'han de llegir abans de desembolicar el paquet, perquè els missatges personals del sant són sempre molt savis, o si no, com a mínim divertits. I rimats! Una feinada, el pobre, deu quedar ben cansat després de pensar tants rodolins.

Primer confirmem que hi hagi regals

I ràpid cap a dins!

2 comentaris:

  1. m'agrada conèixer les diferents maneres de celebrar el Nadal, i veig que a Holanda no es queden pas curts en tradicions i detalls...!! quina feinada aquest Sinterklaas!

    ResponElimina