Ara la Nienke ja sap dir moltíssimes paraules i fa frases curtes, i és un descans perquè quan li passa alguna cosa, gairebé sempre aconsegueixes comunicar-t'hi i que et digui ben bé què li molesta o què vol.
Alguns exemples:
sigoies -> pessigolles. Hi ha "sigoies ràpid", que són les pessigolles en si, i "sigoies" i prou, que vol dir que vol carícies.
monérs -> monedes. Suposo que ve d'una barreja amb diners
putnit -> aquí hi ha hagut una evolució; per referir-se a l'Sputnik, ha passat de Puni a Putnit
Falsos amics:
- si demana "madalenes", vol dir "mandarines".
- "petitó" vol dir "tren". De la cançó "Un tren petitó, que camina, que camina..."
Falsos amics:
- si demana "madalenes", vol dir "mandarines".
- "petitó" vol dir "tren". De la cançó "Un tren petitó, que camina, que camina..."
la mulassa sí -> Deu ser la frase que més vegades sentim cada dia. Vol dir que vol anar a veure vídeos de Youtube a l'ordinador (També existeix la variant "la mulassa a la tele, sí"). Els preferits d'ara mateix són els de santa Tecla, el Pocoyó i un de la llegenda del Gegant del Pi explicada pel Dragui.
Va havent-hi novetats a la gramàtica, també. Ara fa cosa d'una setmana ha començat a dir "io" en lloc de "la Nienke" per referir-se a si mateixa (típicament, per respondre a la pregunta de "Qui vol això?" o "Qui és la nena més maca del món?"). En canvi, continua sense utilitzar la segona persona per referir-se a l'interlocutor. És a dir, si li dius "Vols que t'ho doni?", la resposta és "Doni". O si li dius, "No corris", la resposta típica és "Corris, sí".
Una cosa que fa ara que fa molta gràcia són les associacions:
- Coneixem des de fa temps, per exemple, el pinyol de les olives. Com que les olives li agraden molt, fa temps que sent "compte, que tenen pinyol", i que li faig ensenyar el pinyol després de cada oliva que es menja perquè no se'ls empassi. Per extensió, ara la Nienke diu "pinyol" a totes les parts dels aliments que no s'han de menjar: el greix de la carn, les puntes de les mongetes...
- També fa temps que té controlat el sucre. Cada cop que fem un cafè amb algú que s'hi posa sucre, demana de fer-ho ella, així després a més pot remenar. També, si hi pensa, demana sucre per remenar el iogurt. Per extensió, qualsevol cosa que es posa damunt dels aliments és "sucre": la sal, el formatge ratllat...
què divertit, Maria! :) he rigut molt llegint l'entrada!! com és el cervell, oi?
ResponEliminafa molta gràcia! Aniria tot el dia darrere amb la gravadora!
ResponEliminaQue maca, tinc ganes de veure-la!!!
ResponElimina